skip to Main Content
Bagaimana Laman Web Membantu Pemilik Perniagaan

Bagaimana Laman Web Membantu Pemilik Perniagaan

Kejayaan Sebuah Perniagaan Kecil Bergantung Kepada Kualiti Laman Web

Walaupun tidak ramai yang boleh menjadi pereka laman web, adalah penting untuk mereka bentuk laman web yang dapat mencapai matlamat perniagaan dan dioptimumkan untuk pengguna Internet moden. Banyak perniagaan kecil, merasakan bahawa mereka perlu mengeluarkan jumlah wang yang banyak untuk membina sebuah laman web. 

Pemilik perniagaan kecil mungkin percaya bahawa halaman di Facebook sudah cukup untuk mempunyai pelanggan atau prospek dalam talian. Malah mereka fikir bahawa stratergi emel tradisional akan membantu mereka untuk menjual produk. Walau bagaimanapun, sebenarnya satu-satunya cara untuk memulakan dan mempromosikan perniagaan adalah dengan membina sebuah laman web profesional yang telah dioptimumkan. Apabila anda mula mahu memperluaskan perniagaan dan menjadikannya terkenal, perkara pertama yang anda perlu laburkan adalah dengan memiliki sebuah laman web untuk syarikat anda. Sekarang mari kita memahami apa itu laman web.


Kenapa Perniagaan Kecil Anda Harus Mempunyai Laman Web?

Laman web biasanya merupakan interaksi pertama yang anda miliki dengan prospek anda, dan ia adalah tempat di mana usaha pemasaran anda dalam talian. Atas sebab ini, anda perlu membuat kesan pertama positif. Untuk mengelakkan terlalu teknikal, apabila anda berfikir tentang sesuatu laman web, anda harus melihatnya sebagai kedai secara terbuka. Kedai ini tersedia siang dan malam, hujan atau bersinar, mempromosikan perniagaan anda dan melayani pelanggan berpotensi anda serta pelanggan semasa anda. Di bawah ini kami menyusun senarai sebab-sebab yang membenarkan pertumbuhan pesat perniagaan mikro menggunakan laman web:

 

Private & Personalize Australia / New Zealand holidays guided by experts

 

1) Perkara pertama yang dilakukan orang adalah mencari anda di internet

Bagaimana jika seseorang mencari syarikat dalam industri anda dan tidak dapat mencari anda kerana anda tidak berada di sana.

Saya baru-baru ini membaca satu kajian yang menunjukkan bahawa 81% orang menyelidiki dalam talian sebelum melawat kedai atau membuat apa-apa pembelian utama. Jangan kehilangan semua bakal pelanggan yang ada hanya dengan tidak mempunyai laman web.

 

2) Persaingan anda mungkin mempunyai halaman

Bayangkan bahawa salah satu pelanggan anda sedang mencari anda tetapi akhirnya mencari laman web persaingan anda dan memanggilnya bukan anda. Kos tidak mempunyai laman web adalah lebih tinggi daripada kos untuk mempunyai satu.

 

3) Jenama

Laman web adalah peluang terbaik untuk menunjukkan apa yang anda, apa yang anda lakukan, dan membentangkan jenama anda. Di samping itu, anda boleh membantu membina kredibiliti dan kehadiran dalam talian.

 

4) Bina hubungan dengan pelanggan

Laman web dapat membantu pelanggan anda merasa terhubung dengan syarikat anda. Dengan memberikan maklumat hubungan, hubungan sosial dan borang hubungan anda, anda adalah satu langkah dari berinteraksi dengan mereka.

 

5) Laman web menawarkan media untuk menunjukkan kerja anda

Walaupun jenis perniagaan yang anda jalankan, laman web adalah tempat terbaik yang dapat anda tunjukkan kerja anda. Dengan kemasukan galeri imej atau portfolio dan juga testimoni perniagaan anda, anda juga boleh memaparkan apa yang membuat kerja anda menonjol.

 

6) Mempunyai laman web menjimatkan masa berharga anda

Memberi maklumat kepada pelanggan anda memerlukan masa, sama ada melalui telefon, secara bersemuka, dalam risalah atau dalam e-mel.Dengan katalog dalam talian, anda boleh memberikan banyak maklumat mengenai produk dan perkhidmatan anda. Sebaik sahaja laman web anda tersedia kepada pelanggan anda selama-lamanya, ia akan menjimatkan banyak masa. Dan apa masa? Masa adalah emas!

 

7) Peningkatan sokongan pelanggan

Mungkin anda menjual sebagai contoh produk mesra alam dan ingin berkongsi tip mengenai bagaimana cara mengitar semula, atau mungkin anda seorang akauntan dan ingin memberikan khidmat nasihat kepada klien tentang cara mempermudah amalan perakaunannya. Dengan menambah artikel dan dengan kemasukan laman FAQ, atau dapat memuat naik surat berita yang membantu menyelesaikan semua pertanyaan pengguna anda, supaya mereka boleh menjadi terkini.

Walau bagaimanapun, mengetahui mengapa perniagaan anda memerlukan laman web adalah sama pentingnya dengan mengetahui manfaat yang dibawa ke perniagaan anda. Satu salah tanggapan mengenai laman web adalah bahawa mereka sesuai untuk syarikat nasional atau korporat global dengan penonton di seluruh dunia. Malah, laman web sangat bermanfaat untuk perniagaan kecil.

Laman web mendapat jualan untuk perniagaan kecil cara terbaik untuk menghubungkan mereka dengan orang tempatan. Di samping itu, enjin carian sering menarafkan hasil mengikut lokasi. Dengan kata lain, jika anda mencari “kedai kasut berhampiran saya”, Google tidak akan menawarkan anda hasil di Eropah (melainkan anda tinggal di Eropah). Sangat jelas bahawa kehadiran dalam talian memberikan manfaat yang besar untuk perniagaan kecil, terutama yang menjual secara tempatan. Tidak kira di mana anda boleh bermula dengan laman web yang cekap untuk memperkenalkan anda kepada pelanggan.


Baca sumber artikel 

PAPADOM MARKETING

Back To Top